Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    söndag 15 juli 2007

    USA - 15:e juli - New York




    Det blev knappt nått alls sovit på planet till New York.
    Kenny och Alexandra mötte upp på flygplatsen Newark. De hade en nyköpt gps, så vi ställde in den på södra Manhattan och åkte dit via "Holland Tunnel". Vi parkerade i ett parkeringshus nära Battery Park där färjorna går. Vi bestämde oss för att ta en båttur (Lady Liberty Cruise). Kostade 28 dollar för 2 personer med rabatt.
    Men först käkade vi lite hämtmat som vi åt i Battery Park och blickade ut över en ofantligt häftig vy med alla höga blänkade skyskrapor.

    Båtturen var 50 minuter och gick runt Brooklyn Bridge och liberty Island där frihetsgudinnan står. En guide (med dåligt utsmord solskyddsfaktor i ansiktet) berättade om Frihetsgudinnan , Wall Street och Brooklyn Bridge. Frihetsgudinnan invigdes 28 oktober 1886 och var en gåva till USA:s folk från Frankrikes folk, som en symbol för de båda folkens vänskap till varandra. Genom åren har statyn även kommit att symbolisera frihet och demokrati.

    Det fanns även en gratis tur då man fick gå i land på ön men det var en ofantligt lång kö.

    Efter detta så tog vi tunnelbanan (som såg ut att vara ganska antik) upp till Central Park där vi knatade runt lite och åt glass.

    Sen var man ganska mör efter detta samt en natt utan sömn så vi drog iväg mot Clark Summit där Kenny och Alexandra bor. På väg ut ur Manhattan passerade vi utanför "Ground Zero" som såg ut som en byggarbetsplats med galler rund

    Det var är en resa på 2 timmar till Clark Summit. Tyvärr var jag inte till nån större körhjälp då jag sov stora delar av resan.

    Väl framme i Clark Summit så fick vi ett eget rum i deras tillfälliga radhus.

    Go natt!

    Inga kommentarer: