Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    måndag 9 juli 2007

    USA - Mån 9:e juli - mot Grand Canyon

    Vi fick vår bil framkörd av parkeringskille vid hotell. Vi gav honom litedricks och lämnade Las Vegas ungefär vid kl 11.30.

    Då vi kört ca 50 km närmade vi oss Hoover dam som är världens största handgjord dam. Den stod klar 1935 och det är Colorado River som dämts upp och bildar Lake Mead. Hoover dam försörjer sex delstater med ström där energislukande Las Vegas står för en stor del. Vi parkerade bilen och gick runt och tittade på dammen som ligger på gränsen mellan Nevada och Arizona. Det var rejält varmt så det var till att dricka mycket.

    Vi åkte vidare och i kingman stannade vid på ett hamburgeställe och åt. Det smakade fint. Jag kan nämna att i detta land får man 0,5l dricka om man väljer storlek small på drickan och det är fri refill om stället har en automat där man fylller drickamuggen själv.

    När vi nu körde längs motorväg 40 så var det ett tillfälle när Route 66 parallellt ett tag så vi passade då på att åka efter den ett tag. Den hade nylagt asfalt (man fick köra där) och vi var nästan ensamma efter denna väg så jag körde på lite fortare än som var laglig fart. Men precis vid ett backkrön mötte vi en polisbil. Han såg nog att jag körde för fort för han drog igång ljusrampen på taket och jag saktade genast ner. Som tur var så vände han inte för att köra ikapp oss. Vad gör man inte för att rekonstruera Saras favoritfil m ”Thelma & Louise” där de blir jagade av polisen, kör Route 66 och avslutar i Grand Canyon.

    Innan solnedgången kom vi fram till Gran Canyon efter 272 miles (438km)körda. Man var först tvungen att betala en avgift för att få åka in i Grand Canyon national park. Klipporna lyster extra röda i solnedgången och inte beskriva i ord hur vackert det var och vi var kvar vid klipporna en lång stund.

    Vårt hotell (Canyon Plaza Quality inn) nån mil tillbaka från nationalparken. Vi åt middag på ett ställe som heter ”Spagetti Western”. Sara åt lasagne och jag åt spagetti bolognese. Det var gott med nått annat än hamburgare och de som jobbade här var endera indianer eller mexicaner och hade svart skjorta och svart cowboy-hatt.

    2 kommentarer:

    Anonym sa...

    Vilka fina bilder. Hoppas att ni blev nöjda med er semester i vårat nya land.
    Hoppas allt är bra med er.
    Kram, Alexandra & Kenny

    Kroppsdelar.nu sa...

    Ja det var skojligt där. Kul att nu skrev