Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    lördag 14 juli 2007

    USA - 14:e juli - San Diego dag 3


    Kulturmässigt är San Diego en kontrasternas stad. Den stora mexikanska minoriteten som immigrerat söderifrån har satt sin prägel, huvudsakligen genom att spanska är det näst vanligaste språket. I vissa områden av staden, främst de södra och sydöstra, är spanska det mest utbredda språket.

    Idag hade vi bestämt oss för att besöka San Diego Zoo

    San Diego Zoo grundades 1916 och ligger i Balboa Park. Där finns mer än 4000 djur fördelat på 800 arter. Detta zoo räknas till ett av världens finaste och största.

    Vi åkte spårvagn och buss till zoo:et. Vi tog dyraste biljetten, för då ingick även rundtur med buss i parken samt en tur i linbanan skysafari.

    Vi började med en 45 minuters busstur runt parken. Det var en dubbeldäckarbuss men vi valde att sitta nere under tak pga av att vi brände oss i solen dagen före. Man såg väl inte djuren så bra från bussen men man fick bra info om djuren eftersom chauffören berättade om de olika djuren under färden.

    Seen började vi beta av det gigantiska zoo-området. Det var ganska svårt att hitta den bästa vägenatt gå, samt att zoo-kartan inte sämde hela tiden. Koala-björnara var en favorit för oss båda. riktigt charmiga små nallar som endera satt och sov i träden eller fumligt klättrade runt.

    Kattdjuren var som vanligt slöa och låg mest och vilade i värmen. Men den svarta jaguaren var iaf uppe och gick och visade upp sig i sin bur.

    Vi åkte även skysafari som var en slags kabinbana där man åkte över parken.

    Till lunch testade vi fisktacos. Det var ganska gott.

    Vi var i parken hela dagen, men fram emot middagstid så tog vi oss bort till flygplatsen i SD som liksom ligger i själva stan. Nu skulle vi åka vidare till New York via Chicago med ett plan som gick kl 22.50

    P.S. Top Gun med Tom Cruse spelades in i San Diego.



    Inga kommentarer: