Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    måndag 2 juli 2007

    USA - Mån 2:a juli - Los Angeles


    Dag 2 i Los Angeles. Vi tog lite sovmorgon. jag testade kaffebryggaren som fanns på rummet. jag doserade lite mer vatten än det stod. På den färdigdoserade påsen stod det european. Det smakade hyffsat Vi åt frukost på balkongen. Eftersom vi ännu ej sett röken av våra väskor och gått runt i samma kläder några dar så bestämde vi oss för att åka till flygplatsen och försöka få nått info om våra väskor. Vi körde lite fel men lyckades komma till bagagutlämningen för vårt flygbolag "united. naturligvis fanns det ett parkeringshus precis bredvid. Vi köade en stund och i kön bredvid stod ett sydafrikanskt par och skällde ut "United" och sa att de var USA:s sämsta flygbolag pga av att deras bagage ar borta. Vi fick prata med en uppsnäppt herre och han upptäckte att han som skrivit våran anmälan den dag vi anände hade gjort ett väldigt dåligt jobb. Han hade inte matat in uppgifterna i dator, det lilla svinet. Men han gick bakom disken och hittade min blåa väska(99kr på ica maxi!). Men Saras väska hittade vi ej. Men slutligen hittade han den. Den hade legat upp och ner så därför kände vi först inte igen den. Nu kändes de riktigt bra igen. Nya kläder! Jippie!
    Nu åkte vi mot "Santa Monica beach" som inte alls låg långt från flygplatsen. Man parkerade på en stor parkering alldeles nere vid stranden. Man går inte i onödan detta land. 7 dollar för attparkera en dag. Det var en häftig och stor strand. De var här man spelade in Baywatch. Och dessa badkurer står fortfarandepå stranden med badvakter med röda badkläder. Vi gick runt på den stora piren (Santa Monica pier) och tittade och shoppade. Har fanns också ett litet nöjesfält som tydligen ska ha varit med i många filmer. På piren fanns också ett hus som sålde räkor (Bubba Gump Schrimp CO). Om ni sett Forrest Gump så känner ni nog igen detta ställe.
    Lunch åt vi på en mexicansk resturang på stranden. Vi beställde nån typ av tacos. Men tyvärr smakade det inte alls som man är van i Sverige och smaken var inget man gjorde frivolter över. Sen var det det även så att en fjärdedel av tallriken innehöll bruna bönor som inte någon av oss två är speciellt förtjust i. På andra sidan av piren var den förutom stranden en asfalterad gångbana där folk cyklade, åkte rullskridskor , joggade eller gick. Sen blev det inte s mycket mera gjort denna dag. Eftersom LA är så stort till ytan så är det svårt att hinna mer än en aktivitet per dag här.

    Inga kommentarer: