Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    tisdag 3 juli 2007

    USA - Tis 3:e juli - HW1 till San Simeon


    Vi lämnade LA vid 10-tiden och beslutade att köra motorväg 101 norrut i 40-50 km innan vi svängde in på Highway 1 i höjd med Ventura. HW1 var mycket lugnare än 101:an medfärre filer men man fick ändå köra 65mph (ca 104km/h). Ibland var vägen 2 filig och ibland bara 1 filig. Storslagen natur. I vackra Santa Barbara stannade vi till för lunch på en pizzeria. Det vara panpizza och jag drack en dryck som hette pibb. Det smakade som Dr Pepper fast med lite mer smak.

    Sen gick vi ner till stranden och kollade på deras pir. Pirar verkar vara obligatoriskt för amerikas stränder.
    Sen åkte vi vidare och jag utförde min första tankning av Pontiacen. Man måste gå in först och säga hur mycket man vill och sen är det bara att välja oktantal vi pumpen och tanka. Jag valde 87 regular som är den billigaste sorten. 1 gallon (3,78 liter) kostar ungefär 3 dollar. Om inte all bensin får plats i tanken så går man in på macken igen och säger detta så får man pengar tillbakasatta på kortet.
    Vi kl 17.30 anlände vi vid vårt motell (Motell 6) i San Simeon. Vi hade idag åkt ca 228 miles (367 km).Här fanns det inte mycket att göra utan har äter och sover man typ bara. Mot kvällningen var det lite småkyligt i luften för SanSimeon ligger alldeles vid havet. Vi gick vi till en restaurang för att äta. Vi beslutade os för att försöka med tacos igen men det var misslyckat. Köttfärsen bestod av nått trådigt kött. Inge mer mexicans i detta land.

    Inga kommentarer: