Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    torsdag 5 juli 2007

    USA - Tors 5:e juli - SF dag 1

    En ny dag i San Fransisco. Det var inte speciellt varmt i SF och blåste ganska mycket så det blev till att ha långbyxor och långärmad tröja.

    Vi köpte frukost på seven-eleven. Sedan vadrade vi norrut för att komma till museet för cable-car som skulle vara gratis. Det var instressant att se hur det funkar. Vi såg maskinrummet som driver kablarna som går under gatorna i SF som driver vagnarna. Systemet är gammalt och har funnits se 1873. Före det så var det hästar som drog vagnarna. Det finns 3 st spårsystem. Det spårsystem som gick från nära vårt hotell (systemet Powell-mason) har en vändplatta i båda ändar av linjen där föraren med hjäp av konduktören vänder runt vagnen. Man kan sitta både i och utanför vagnen ochtill och med stå utanför.

    Sen tänke vi åka en båttur från en pir nere i "Fishermans dwarf". Vi beslutade oss för att ta båtturen som åkte förbi både Alcatraz och Golden Gate bron. Det blåste ganska mycket då vi åkte båtturen inne i San Francisco bay. Vi såg bland över massa surfare. Man fick ha ett headset på sig där man valde språk (engelska) och en guide berätta om både Alcatraz och Golde Gate Bridge. Det var en mäktig syn att se båda dessa.









    Sen gick vi runt och shoppade och titta ner i det stora hamnområdet. Bland annat var vi på shoppingområdet på Pier 39.

    Inga kommentarer: