Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    söndag 1 juli 2007

    USA - Sön 1:a juli - Los Angeles



    Så hade man alltså vaknat upp i ett nytt land. Frukost ingick ej i rumspriset och det var dyrt på hotellet. Så vi knatade iväg en bit från hotellet och hittade ett litet centrum nära. Där fanns det ett café (Starbucks) där vi köpte varsin sandwich. Sara drack juice och jag espresso. Espresson smakade som vanligt.

    Sen tänkte vi att vi skulle ta en promenad in till centrala Hollywood och "walk of fame" för det såg ut att bara vara en ca 4km och vi hade gps:en med oss. Men när vi gått en bra stund så visade det sig att vägen vi gick på övergick till motorväg så det gick inte gå efter denna längre. Men enligt gps:en så gick det gena genom ett bostadsområde i hollywood. Så vi gjorde detta med det visade sig vara över ett berg så det var jobbigt och det var väldigt varmt ute. Det var iaf ett fint villa område med många dyra hus och villor. Härifrån kunde man faktiskt se Hollywoodskylten. Vi gick tillbaka till hotellet och fikade lite och sen tog vi Pontiacen in till "walk of fame". Det tog ca 10-15 min! Sen lyckades vi parkera gratis eftersom det var söndag och efter kl 18. Direkt när vi gick från bilen så var det stjärnor på marken överallt där man gick. Det var inte bara filmstjärnor utan även tv-stjärnor och muskiartister. Jag lyckades iaf se Harrison Fords stjärna och den enda svenska stjärna vi såg var Ingrid Bergmans. Walk of fame är ganska skitig och ser ut ungefär som Sergels torg med sjärnor på. Mycket folk och gatuartister överallt. Jag gick in i en affär och köpte min första souvenir, en hollywood t-shirt. Vi vandrade vidare och träffade en svensk tjej som jobbade vid ett museum som hade gratis rundturer här. Hon tipsade om ett köpcentrum längre bort längs vägen där man kunde se hollywood skylten, handavtryck av stjärnor samt trappen för oscarsgalan. När vi kollat detta så åt vi på burger king och vid vårt grannbord satt självaste Michael Jacksson och härjade.Men det var bara en kopia. Näsan var ju hel och han såg yngre och piggare ut än originalet Sen såg vi också en kopia av skådisen Robin Williams. Vi gick tillbaka till museet där hon svenskan jobbade och fick en rundtur av en kanadensare bara jag och Sara. Museet handlade enbart om äventyraren och författaren L.Ron Hubbard http://www.lronhubbard.org/
    Han hade gjort det mesta och ska vara väldigt känd, iaf i USA. Men jag och Sara hade inte hört talas om honom men det var skoj att få en rejäl genomkörare under en timme.
    Vi åkte tillbaka till vårt hotell och köpte tandborstar och tandkräm eftersom våra väskor ej ännu hade dykt upp.

    Inga kommentarer: