Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    onsdag 18 juli 2007

    USA - 17:e juli - Vattenfall och carbinhakar

    Idag besökte vi Ricketts Glen State Park och jag tänkte låna lite text från min vän Kennys blogg eftersom han skrev så bra där (Kenny o alexandras blogg), samt att jag skriver dessa usa-inlägg på vår blogg mycket för vår egen skull så att vi kommer ihåg vad vi gjorde om några år. Man glömmer ju så lätt.

    Parken ligger en bit ifrån Wilkes Barre och är gratis. Den har 20-30 vattenfall som ligger efter varann efter två vandringsleder. Det högsta fallet som heter Ganoga är 94 fot ( och dom andra ligger i registret 10-50 fot. Bitvis så var det brant stigning men man går på ganska preparerade vandringsleder så det var bra. Några ungdomar badade vid ett av fallen där, men det lät på dem som att det inte var så varmt.

    Naturligtvis var man ju tvungen att klänga lite på klipporna i parken.
    Jag tror vi var i parken 2-3 timmar.

    Efter parkbesöket åkte vi mot Wilkes Barre och där blev det burgare på Wendys.
    I Wilkes Barre besökte vi Top Of The Slope. Det är en butik som liknar Naturkompaniet och där köpte en klätterkarbin till mindre än halva priset jämfört med Sverige! Han tipsade och klättring i området och tydligen så ligger det enormt bra klättring bara 2,5 timmar härifrån.

    På väg hem från Wilkes Barre såg vi några poliser som gjorde ett tillslag vid en villa och några killar med basebollkeps och linne fick gör "hands up" ute på altanen.

    Tillbaka i Clark Summit så köpte vi munkar på det lokala munkbageriet samt glass på en gigantisk glassaffär.

    Sen blev det lite sista minuten shopping.

    Tack för några underbara dagar i New York trakten.

    Inga kommentarer: