Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    fredag 13 juli 2007

    USA - 13:e juli - San Diego dag 2


    Idag hade vi stämt träff med Paul, en fd Strömsundsbo och friidottskompis till mig som sedan 2,5 år tillbaka bo i San Diego(SD).

    Han skulle hämta oss i bil utanför vårt hotell kl 09.30 för en runttur i SD Jag tänkte för mig själv att han kommer säkert inte brummande i nån rostig gammal bil för det är liksom inte hans stil. Mycket riktigt där kom han glidande i en ny blankpolerad mercedes med "cabben" nerfälld. Han hade solbrillor och hans blonda långa hår vajjade för vinden. Termosmugg med kaffe hade han också med sig i bilen. Vi hälsade på varandra och Sara satte sig i baksätet och jag därfram.

    Paul körde oss runt en rutt som han kört flera gånger då bland annat hans föräldrar hälsat på honom, så han var van att guida.

    Vi startade med att köra över Coronado Bridge till Coronado, där bland annat såg Hotel Del Coronado som är känt för att ha haft flertaler presidentmöten genom åren.

    Efter Coronado åkte vi till Point Loma, udden som spanjoren Cabrillo upptäckte 1542. Har hade man en fin utsikt och här fanns även en staty av Cabrillo.

    Vi tog sedan turen genom Crown Point, Mission Beach, Pacific Beach. På en av dessa strander stannade. Vi såg bland annat ett militärgäng om joggade på stranden. SD är fortfarande hemmabas för en stor del av den amerikanska stillahavsflottan.

    Sedan åkte vi vidare och stannade vid Mount Soledad. Det var en till utsiktsplats och ett minnesställe för amerikanska militärer som dött i krig. Främst andra världskriget. Här fanns minnesbilder på dessa och ett jättelikt kors.

    Efter Mount Soledad tog vi vägen till Torrey Pines där vi såg skärmflygare. US open i Golf kommer spelas i Torrey Pines nästa år. Vi stannade sedan i La Jolla, där vi såg sälar.

    Slutligen åkte vi till Balboa Park där Paul släppte av oss vid "House of Sweden". Vi hade nu varit ute i ca 4,5 timme på den guidade turen; oinsmorda med solkräm och med nedcabbat tak så det började svida lite i skinnet. Tack Paul för den fantastiska runtturen. Det var kanon. Kul att träffa också.

    Tyvärr så var ej "house of Sweden" i Balboa park öppet men vi gick runt lite i denna jättelika park (4.9 km²).

    Det skulle inte vara mer än ca 4-5 km till vårt hotellså vi gick tillbaka och käkade lite efter vägen.

    Sen på kvällen gick vi och såg premiären av senaste Harry Potter filmen.

    Inga kommentarer: