Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    lördag 7 juli 2007

    USA - Lörd 7:e juli - mot Visalia


    Vi åkte ur SF över bron (Bay bridge) mot Oakland. Efter ett tag upphörde storstadsstuket och det blev mera landsbyggd. Eftersom vi i natt skulle komma att sova i Visalia (där et inte finns nått att se) på vår resa mot Las Vegas så tänkte vi göra roliga stopp under vägen.
    Vi lyckades passera ett ställe där de odlade och sålde persikor, plommon mm. Vi köpte en liten påse och det var läskande i värmen. Det var rätt så vamt nu; säkert 35-40 grader.

    Vi körde nu upp i bergen för vi tänkte åka igenom "Sequida national park". Men på vägen dit uppe i bergen så passerade vi ett typ av zoo (The Sierra endangered Cat Haven) för kattdjur. Där fanns Gepard, leopar, tiger, lodjur mm. En guide guidad runt Sara och mig under ca en timme och det var otroligt varmt ute. Det gick ganska bra att förstå vad hon sa så det var skoj. Detta var mer en typ av räddninsaktion för kattdjur istället för zoo.

    Vi åkte vidare upp i bergen och kom till betalstationen för "Sequida national park". Efter ett tag kom vi fram till "Giant forest" där världens största träd växer. Detta var inga träd man lätt omfamnade för de var kolossalt stora. Kottarna från trädet var naturligtvis också stora. Vägen ner från berget var också smal och slingrig med väldigt mysig. Och naturen var sagolik.
    Mot kvällningen anlände vi vid vårt hotell (Hotel Econlodge) i Visalia och åt hamburgare till middag. Det smakade finfint! Sen var jag även in på en teknikaffär och kikade lite. Vi hade idag kört ca 226 miles (364km)

    Inga kommentarer: