Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    fredag 31 oktober 2008

    Part-Dieu

    Vaknade i morse på vårt hotell "De Helder" vid kl 08.30 att någon gick utanför i korridoren med blyskor... Strax efter det blev det ett himla tjatter, för då kom städerskorna och härjade där ute. Efter ett tag låste de upp vår dörr och nån kikade in. Då de såg att vi låg och sov så stängde de igen. Det finns ingen "stör ej lapp" att hänga upp på dörren.

    Sen blev den en tur till badrummet. Där fanns det wc, bidé och badkar. Väldigt kort duschslang till duschen dock. Om man stod som ett frågetecken så gick det bra.

    Sen ner till receptionen och lämnade nyckel (vars nyckelring ser ut som ett bojsänke) och åkte spårvagn till det stora köpcentret "Part-Dieu". Här åt vi fruktost på ett fik i form att varsin baguette och juice. Gott.
    Sen härjade vi runt på diverse affärer på de 3 våningarna. Mest klädaffärer var det här. Men på de övre våningarna var det roligare affärer i form av sportaffärer och teknikaffärer. I affären "Addidas" köpte jag en vit axelremsväska. I alla affärer så var butikbeträdena trevliga, fast de var tvungna att prata engelska med oss. Det roliga är att det iaf går ganska bra att prata engelska. Dock så är det inte så lätt att höra vad en fransman som tala engelska säger för de pratar fort.
    Vi åt lunch och vilade våra trötta ben. Då vi sen var tillbaka på hotellet så upptäckte jag att stöldlarmet satt kvar på väskan jag just köpt. Så det var bara att åka tillbaka till affären, för man vågade ju inte slita loss det själv ifall det skulle innehålla nån färg som läckte ut.
    Väl tillbaka på affären så pep larmet då jag kom åter. Men de var trevliga mot mig och bad om förlåt.
    Nu sitter vi på Kristinas rum och funderar över vad vi ska äta till middag.

    Inga kommentarer: