Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    fredag 18 juli 2008

    Granåsen

    Nu är vi tillbaka i Strömsund efter några dagar i Granåsen i södra Lappland. Det bjöds på varierat väder, så man fick prova både regnställ och badbyxor.
    I onsdags rodde vi över Bergvattensjön till Bergvattenberget där vi letade efter "vittersprickan" som är en spricka i berget som man kan vandra upp i. Denna har vi hittat flera gånger förr men nu var det ett tag sen vi varit vid denna. Vi gick faktiskt bet denna gång. Hur mycket vi än sökte så fanns den inte. Det var oländig terräng att gå i och mycket mygg. Men innan vi rodde hem så lagade vi mos och korv på mitt trangia-kök och det smakade mycket bra.
    Sen på kvällen provade vi bastun och den funkade finfint. Svettig och blöt blev man och det måste ju vara ett bra betyg.

    Bifogar några bilder från dagarna i Granåsen. Den lilla friggeboden bodde jag och Sara i och den andra stugan man ser är morfar och mormors stuga.

    På måndag så ska vi till Åre och åka forsränning. Då lär man nog också garanterat bli blöt. Spelar nog ingen roll om det regnar.

    Inga kommentarer: