Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    måndag 15 juni 2009

    Friend Finder

    Har börjat använda en tjänst som heter friend finder. Man bjuder in sina kompisar. Och sen kan man se var dessa befinner sig.
    Funderar på att bjuda in mina kompisar och famlijemedlemmar. Kan ju vara bra i fall någon försvunnit. Då kan man få ett hum av var denne befinner sig. Kan ju vara bra att använda om man har barn som springer eller äldre människor som springer bort.

    Så här står det om tjänsten:

    "Friendfinder är gratis att vara med i men det kostar 2kr varje gång du vill se var dina vänner eller din mobil är. Kostnaden debiteras ditt telefonabbonemang. Tjänsten använder tekniken som gör det möjligt att positionera en mobiltelefon med hjälp av gsm nätet och använder således inte GPS positionering. Tjänsten fungerar därför med alla telefoner. Positionen kan inte bestämmas om mobiltelefonen är avslagen eller saknar täckning. Positionen ger en noggranhet på typiskt +- 150m inom tätort och +- 1000m på landsbygden. I vissa fall kan nogrannheten variera ytterligare. Alla kan även göra sig osynliga i tjänstens inställningar."

    Inga kommentarer: