Jonas twitter-inlägg

    follow me on Twitter

    Blogginlägg

    Blogginlägg

    söndag 19 augusti 2007

    Midroc 10 år - globen




    Företaget Midroc Electro som jag jobbar på fyller i år 10 år. Det firades med fest i Globen med respektive. Totalt jobbar drygt 1300 personer på Midroc Electro så de flesta ansikten hade man aldrig sett förut.

    Vi fick via röda mattan göra entré i Globen.

    Fredrik Swan hette han som var konferencier (svårt ord) med som även sjöng massa låtar själv. Han hade jobbat som publikvärmare förut och det märktes för han var jättebra och bjöd verkligen på sig själv. Han är väl lite känd för låten "Herrarna i hagen" från -92 och sen är han en av grundarna till "SMASK" (Sveriges Musik-Akademikers Sång Kontest).

    Efter det fick vi lära oss att försöka tänka mera kreativt av en man vi namn Teo. Det var intressant att lyssna på och väldigt lärorikt. Man ska försöka att i frågasätta mer och inte alltid göra som man jämt gjort bara för man jämt gjort så. Försök ibland att sitta på en annan plats vid köksbordet eller ligga på andra sidan i sängen (om du har dubbelsäng)

    Sen fick vi sjunga gospel med Sarah Dawn-Finer (hon blev fyra i årets melodifestival) och körledaren Gabriel Forss. Gabriel slog igenom i Melodifestivalen 1997 då han tillsammans med gruppen Blond vann med bidraget Bara hon älskar mig. Han deltog i kören bakom Charlotte Nilsson då hon vann Eurovisionsschlagerfestivalen 1999 med låten Take Me to Your Heaven

    Vid kl 19 var det dags att förflytta sig till Anexet inne i Globen för mat (trerätters)och mer underhållning Jag och Sara lyckades få en bra plats en trappa upp på en terrass med bra utsikt mot scenen.

    Efter maten var det Musik, party och dans till levande musik.
    Låten "We will rock U" ändrades till "MIDROC, MIDROC, MIDROC". Sista bandet var duktiga men sångaren var en aning skrikig och sen såg han rätt risig ut då han hade långt flottigt hår, en rosa skjorta med för långa armar. Basisten (han i kostym i mitten på bilden snett ner till höger) tyckte jag för övrigt var lite lik en kortare upplaga av Saras bror Erik om han ruffsar till håret en aning ;-) Sista låten de sjöng var "Highway to hell" med "ACDC" och den gjorde de riktigt bra.

    Vid kl 01 bar det iväg till hotellet Sergel Plaza.

    Bifogar lite dåliga bilder tagen med en Sonyericsson K750i 2Mpixel.

    Lite Globen fakta:

    • Globen är världens största sfäriska byggnad. Den byggdes med rekordfart på 2,5 år och invigdes 1989. Midroc (men då under annat namn) gjorde för övrigt elinstallationen.
    • Globens takhöjd är 85m. Frihetsgudinnan får plats stående m hon bara kliver av sin sockel.
    • Det får plats 16000 åskådare i Globen. Publikrekordet innehar dock Bruce Springsteen, som hade hela 16337 åskådare på sin konsert 17 juni 1992.
    • Volymen är 605 000 kubikmeter. Skulle man fylla Globe med vatten från en vanlig vattenkran skulle det ta 40 år!
    • Diametern är 110m och "ekvatorn" ligger på 35m. Sedan är det 50m kvar till toppen.
    • Konstruktionen bärs upp av 48 böjda stålpelare.


    1 kommentar:

    Anonym sa...

    Hej! Det var väl för himla tur att jag jobbat med SMASK (=Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest) eftersom ni nog annars inte vetat vad det varit =D

    Förstår det varit en maffig helg!
    I Globens Annex var vi och firade SVTs 50års jubileum efter den direktsända galan. /Emma